Tijdelijke contracten, nieuwe regels

In de fysiotherapie wordt voor waarnemingen veel gebruik gemaakt van tijdelijke contracten. Door de nieuwe arbeidswetgeving is hierin veel veranderd.

De nieuwe wet wil meer balans brengen in flexibiliteit en zekerheid. Aan de ene kant worden de mogelijkheden om flexibele contracten te geven beperkt, maar het ontslaan van vaste medewerkers zou eenvoudiger moeten zijn. Helaas is dit laatste niet gelukt met de nieuwe wet, uit onderzoek blijkt dat het juist moeilijker is voor midden- en kleinbedrijven om vaste medewerkers te ontslaan.

Beperking flexibiliteit.

U mag 3 tijdelijke contracten afsluiten. Een 4e contract wordt automatisch een contract voor onbepaalde tijd. Pas als iemand meer dan 6 maanden niet bij u heeft gewerkt, mag u opnieuw gaan tellen.  (De keten van contracten wordt pas onderbroken na 6 maanden. ) De totale tijdsperiode (inclusief de onderbrekingen) mag niet langer zijn dan 2 jaar. 

Een situatie die vaak voorkomt bij waarnemingen in de fysiotherapie. 

Situatie-1

  1. Eerste waarneming in de zomer van 1 juli tot 15 augustus
  2. Waarneming in de kerstvakantie van 15 december tot 4 januari

  3. Waarneming voor de wintersport van 4 tot 11 februari

  4. Waarneming in de zomer van 4 juli tot 20 augustus;  helaas dit blijkt een contract voor onbepaalde tijd te zijn, omdat er tussen de contracten geen onderbreking is van minimaal 6 maanden. 

 

Situatie-2

  1. Zwangerschapswaarneming van 1 mei tot 1 september
  2. Dit wordt verlengd omdat er nog wat uren beschikbaar zijn tot 1 maart

  3. Dan blijkt het toch nog druk te zijn in de praktijk er wordt er een tijdelijk contract voor 1 jaar afgesproken van 1 juni tot 31 mei; helaas dit is een contract voor onbepaalde tijd, omdat de totale tijdsduur langer is dan 2 jaar. 

 

Dus als u dit niet goed bijhoudt, dan kan blijken dat u plotseling iemand voor onbepaalde tijd in dienst heeft. Sommige CAO’s bieden meer flexibiliteit, zoals de CAO voor uitzendkrachten, waar u iemand maximaal 5½ jaar flexibel kunt inzetten. Ook heeft de minister toestemming gegeven om voor seizoensarbeid de onderbrekingstermijn terug te brengen naar 3 maanden, maar dit geldt niet voor fysiotherapie. 

Lees de complete arbeidsrecht-brochure

Fydalo kan voor u dit allemaal regelen.

Fydalo kan een fysiotherapeut 5 ½ jaar flexibel bij u inzetten, ook als u zelf de waarnemer heeft gevonden. 

schrijf je vandaag in voor het werk voor morgen

schrijf je in meer informatie

contact

Kom in contact met ons.
Bel 0172 - 233 013 of verstuur een terugbelverzoek.

* Verplichte velden