aanpassing arbeidsrecht 2015

Aanpassing arbeidsrecht in 2015. 

Vanaf 2015 zijn er belangrijke veranderingen in het arbeidsrecht die van grote invloed zijn op de inzet van uw personeel in uw praktijk. 
Proeftijd. 

Nieuwe wet:
Vanaf 1 januari 2015 mag er geen proeftijd worden opgenomen in contracten voor bepaalde tijd van 6 maanden of korter. 
Hoe goed  kunt  u de fysiotherapeutische kwaliteiten van een kandidaat beoordelen tijdens een sollicitatiegesprek?  Als de sollicitant  aangeeft dat zij ervaring heeft met uw administratieve pakket, dan neemt u dit aan.  Pas in de praktijk blijkt of de fysiotherapeutische en administratieve kwaliteiten daadwerkelijk aan uw eisen voldoen. Dit betekent dat als u iemand heeft aangenomen voor een waarneming van 3 maanden, u deze persoon niet meer binnen een proeftijd kunt ontslaan. 

Wat zijn wel de mogelijkheden.

Begin met een kort tijdelijk arbeidscontract.
Ga een contract aan van  bijvoorbeeld twee weken. Dit is niet hetzelfde als een proeftijd. U kunt niet na een dag zeggen dat de fysiotherapeut niet terug hoeft te komen, het eerste contract moet uitgewerkt dan wel uitbetaald worden. Als u tevreden bent dan kunt u een contract aangaan voor de rest van de periode. Dit betekent wel dat u al twee van de drie contracten heeft gebruikt. Het vierde contract moet een contract voor onbepaalde tijd zijn.

Ga een contract aan voor zes maanden en een dag.
Nu mag u wel een proeftijd van maximaal een maand afspreken. Echter daarna moet iemand ook daadwerkelijk tenminste zes maanden werken.

Uitgebreidere screening van tijdelijk personeel.
Ga tijdens de sollicitatie daadwerkelijk fysiotherapeutisch handelen, geef de sollicitant een case, en laat iemand daadwerkelijk een verslaglegging invoeren. Vraag ook echt referenties na. Geef vooraf wel aan dat een kandidaat dit tijdens de sollicitatie kan verwachten.

Fydalo brengt flexibiliteit
Fydalo is ABU-lid en hanteert de ABU CAO. Dit betekent dat wij u 5 ½ jaar flexibele inzet van fysiotherapeuten kunnen bieden. Dit kan zowel voor een fysiotherapeut die Fydalo heeft gezocht als voor uw eigen kandidaat die via Fydalo wordt uitbetaald (payrolling). Informeer naar de mogelijkheden.

Fydalo kan een fysiotherapeut 5 ½ jaar flexibel bij u inzetten. Meer informatie bel: 0172 233 013.

 

 

schrijf je vandaag in voor het werk voor morgen

schrijf je in meer informatie

contact

Kom in contact met ons.
Bel 0172 - 233 013 of verstuur een terugbelverzoek.

* Verplichte velden